Inlägg

Varför fullkorn? Varför vatten?

Varför fullkorn?

Det tar längre tid för fiberrik mat att passera magtarmkanalen och blodsockret stiger därför långsammare vilket är jättebra. En annan positiv effekt är att tarmen kan fungera bättre för folk som har problem med magen. Vid fiberberikning av livsmedel används ofta annat än fullkorn.

För att kunna ha råd med dyr och bra frukost ska du spara på el vilket du kan göra hos

Om du kan spara in pengar på dyra elkostnader kommer du även kunna ha råd med köpa te online samt livsmedel med fin konst på.

Det går alltså att äta fiber utan att få i sig något fullkorn men då går vi miste om de positiva effekterna och det är inte kul. Risken att drabbas av hjärtkärlsjukdomar, diabetes och övervikt minskar om vi äter fullkornsprodukter så passa på att äta detta nu. En lagom dagsmängd med fullkorn kan vara en portion havregrynsgröt och en portion fullkornspasta eller två skivor knäckebröd och en portion fullkornsbulgutr. Jag äter personligen havregrynsgröt varje morgon och två stycken kokta ägg (hela) 

Varför vatten?

Vatten behövs för kroppens alla funktioner. Det finns i kroppens alla celler och transporterar näring till cellerna och avfall ifrån dem. Vatten reglerar också kroppstemperaturen genom att vi svettas. Så du behöver vatten när du tränar med andra ord.

Mat innehåller mycket vatten också om du inte visste det

Maten innehåller vanligtvis mer än hälften av det vatten vi behöver. Drick gärna vatten till alla måltider men, drick också vatten mellan måltiderna om du är törstig. Vatten är den bästa måltidsdrycken och törstsläckaren. Tänk på att läsk, saft och alkohol innehåller mycket energi, men ingen näring. Har du ont ont i huvudet och har svårt att koncentrera dig, orsaken kan var vätskebrist. Jag dricker ca 4 liter vatten dagligen. Visst händer det att jag slarvar med det men står jag  i närheten av en vattenkran så försöker jag alltid att slänga i mig några glas. Jag har nästan alltid vattenflaska med mig.